Rijken kunnen EV rijden

Rijken kunnen EV rijden

Rijken kunnen EV rijden

Maar ja, in Nederland zijn we rijk dus wat zeuren we dan?

Alle auto’s met verbrandingsmotor gaan we vervangen door eentje met elektromotor. Dat is immers beter voor het milieu. Of nou ja, minder slecht. Het is een beetje als vapen: minder schadelijk als roken, maar alsnog niet ideaal. Maar er is nog iets. Ondanks dat elektrisch rijden de wat linksere idealist zal aanspreken, past het kostenplaatje daar niet altijd bij.

Elektrische auto’s zijn krankzinnig duur om te produceren (behalve voor Tesla dat zijn prijzen maar blijft verlagen) en worden met allerlei subsidies en ontheffingen interessant gemaakt. Tenslotte zit je ook met de bijbehorende infrastructuur. Ook dat kost enorm veel geld. Oh, en als het gesubsidieerd is, is het niet goedkoper, dan betaalt gewoon iemand anders ervoor.

Lothar Matthaus

leave a comment

No Any widget selected for sidebar

Create AccountLog In Your Account