Sportieve vijfcilinders van Audi op Techno Classica

Sportieve vijfcilinders van Audi op Techno Classica

Sportieve vijfcilinders van Audi op Techno Classica

Sportieve vijfcilinders is een specialiteit van Audi. Dit zijn een paar heel erg gave exemplaren!

Voor de befaamde vijfcilinder van Audi begint het einde in zicht te komen nu de verbrandingsmotor zijn langste tijd heeft gehad. En juist daarom is het des te leuker om terug te kijken naar de historie die dit oneven aantal cilinders zo beroemd heeft gemaakt. Op klassiekerbeurs Techno Classica in Essen, die nog tot en met zondag plaatsvindt, zijn aardig wat Audi’s te vinden uit de rijke autosportgeschiedenis van het merk met de vier ringen. Niet alleen de iconische rallywagens, maar ook racewagens voor op het circuit waar de sportieve vijfcilinder mocht laten zien wat hij kon.

Audi Tradition heeft uit de eigen collectie een heel vroeg en een heel laat exemplaar van de rally ur-quattro meegebracht. De vroege is een Audi Rallye quattro uit het eerste bouwjaar 1980. Dit exemplaar is de zesde competitie-auto die Audi bouwde. De ur-quattro was in maart 1980 gepresenteerd op de Autosalon van Geneve en parallel aan de serieproductie begon Audi ook direct met de bouw van de rallywagens.

Lothar Matthaus

leave a comment

No Any widget selected for sidebar

Create AccountLog In Your Account